Professionals uit het netwerk van het programma Grenzen Stellen, Perspectief Bieden (GSPB) geven antwoord op 3 vragen. Zo leert het GSPB-netwerk van elkaars ervaringen en inzichten bij de gezamenlijke aanpak van ondermijnende en maatschappij ontwrichtende effecten van drugscriminaliteit.
Sebastian Blanck (directeur VOLT! Toekomstmakers) en Isra Ülker (docent maatschappijleer en coördinator Jongerenrechtbank VOLT!)
Eric Krak (teamleider project We All)
Eric Krak is teamleider van het project We All. We All helpt jongeren met een migratieachtergrond die zich in complexe situaties bevinden. De gemeente zet deze vorm van ondersteuning en begeleiding in bij de aanpak Grenzen stellen, perspectief bieden om zo jongeren in detentie en bij terugkeer in de maatschappij te ondersteunen uit de criminaliteit te blijven. We vroegen Eric naar zijn ervaringen in deze functie.
Petro Mohansingh (re-integratieofficier bij gemeente Utrecht)
Bijna 1 jaar lang volgde documentairemaker Julia von Graevenitz een jongere uit Overvecht; vanaf het einde van zijn detentie en de stappen die hij sindsdien heeft gemaakt. Het leverde een indringende documentaire op die inzicht geeft in de gecompliceerde en moeizame weg terug na detentie. Onze collega Petro begeleidt deze jongere vanuit zijn rol als re-integratieofficier. We vragen hem over zijn functie in deze editie van 3 vragen aan.
Caspar Hermans (projectleider RIEC)
Caspar Hermans is kwartiermaker bij het RIEC midden-Nederland. Zijn opdracht: regionaal de integrale aanpak op zware criminele groepen te trekken. We stellen Caspar 3 vragen over zijn werk en de samenwerking met gemeente Utrecht en andere partners.
Rob Spaan (regiomanager Samen Veilig Midden Nederland)
"Ik ben onder andere verantwoordelijk voor de afdeling jeugdreclassering en daarmee ook verantwoordelijk om onze bijdrage aan het programma GSPB-vorm te geven. De collega’s die een directe bijdrage leveren aan het veiliger maken van Utrecht zijn de jeugdreclasseerders. Iedere dag staan zij samen met de ketenpartners in contact met jongeren in de focuswijken om te voorkomen dat deze jongeren verder de criminaliteit/georganiseerde misdaad in gaan."